Руската федерация набира от 10 до 15 хиляди души в своята

...
Руската федерация набира от 10 до 15 хиляди души в своята
Коментари Харесай

Русия принудително мобилизира до 15 000 мъже на месец

Руската федерация набира от 10 до 15 хиляди души в своята войска всеки месец. Тези числа заяви военнополитическият специалист Александър Мусиенко в ефира на телевизионния канал FREEDOM.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12109
" Според информацията, която имам, Русия активизира от 10 до 15 хиляди души всеки месец. Тоест в Русия тече готовност. Лятото имаше информация, че активизират най-малко 20 хиляди на месец. Как? Идва призовка, човек отива във военното окръжие, дават му контракт за шест месеца и той го подписва ", изясни той.

Експертът отбелязва, че подписването на контракта е наложително. Благодарение на това съветският министър на защитата Сергей Шойгу може да заяви, че сякаш разполагат с задоволителен брой доброволци. " Това е готовност, те просто се пробват да го скрият и го назовават ​​поток от доброволци, като се пробват да прикрият насилствената готовност ", добави Мусиенко.

Руската " Медиазона " откри, че минимум 4121 души са избягали от военни елементи от началото на мобилизацията в Русия. Руските съдилища към този момент са произнесли присъди по 3470 случая.

В края на октомври украинското разузнаване заяви, че Кремъл като агресор активизира над 20 хиляди души месечно.

Голям брой специалисти са уверени, че след президентските избори в Русия може да започне тотална готовност. Сега Путин не е подготвен да направи това заради рисковете от съществено неодобрение в обществото.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР